ZANGERES

Ik hou van zingen en van muziek. Muzikaal gezien is geen stijl mij te gek, maar ik voel mij het meeste thuis in de Blues, vleugje jazz en soul en heb een voorliefde voor ballads in allerlei stijlen. Ik zing graag in het Engels en Nederlands en heb ook gezongen in het Frans, Jiddisch en Russisch.

Voor mijn solovoorstellingen heb ik in samenwerking met verschillende muzikanten nummers bewerkt en hertaalt naar het Nederlands.

Bloed Link mijn laatste album is via Spotify te beluisteren en via mijn site te bestellen. Mijn stem is zuiver, warm en enthousiast, er zit een lach in. Jarenlange zang- en stemtraining zorgen ervoor dat ik mijn stem veelzijdig kan gebruiken.

Bloed Link (2012) is een persoonlijke zoektocht naar haar Joods-Russische wortels, vol Nederlandse en internationale invloeden. Dankzij crowdfunding verwezenlijkt Emmelie haar droom. In november 2012 zet ze de muziek van haar vierde solovoorstelling op CD. Met haar heldere stem zingt ze eigen en bestaand werk in het Nederlands, Engels, Jiddisch en Russisch, begeleid door jazzmuzikant Ed Boekee op piano, accordeon en Jonas Pap (o.a. Kyteman) op cello.

“Emmelie is één van de best zingende actrices die ik ken, en heeft een groot

muzikaal improvisatie vermogen, dat alleen maar groeit.”

Alberto Klein Goldewijk, pianist en arrangeur, maart 2014

“Ik heb met plezier geluisterd naar haar manier van zingen, humor, Jiddisjkeit en genot van spelen en zingen.”

De Amsterdam Klezmer Band, frontman Job Chajes, februari 2014

“De Nederlandse tekst ‘Stel dat’ van Zipson en Alberto Klein Godewijk leert ons in poëtische zinnen dat in dromen alles lichter en mooier is en dat niet de bestemming, maar de reis ernaar toe ertoe doet. Zolang als de weg door zon is verlicht, tenminste.” www.hetlied.nl november 2012

“(…) Ze gebruikt de erfelijke kapstok om in razend tempo al haar talenten tentoon te spreiden, daarbij geholpen door een hypnotiserende muzikale omlijsting van cellist Jonas Pap en pianist Ed Boekee.” Cultuurpodium

Wil jij deze bijzondere CD? Stuur dan een mail naar emmelie@zipson.nl

en je krijgt Bloed Link voor € 15,00,- gesigneerd en met persoonlijke tekst thuis gestuurd!

Some Hearts (2009)

In December 2009 duikt Emmelie met haar vaste pianist, arrangeur Alberto Klein Goldewijk en gitarist, bassist Stephan Jankowski (o.a. Hans Dulfer) in  studio The Trackingroom. Ze nemen de zeven beste songs uit haar voorstelling Queen of Hearts op. In februari 2010 presenteert het trio de CD Some Hearts op feestelijke wijze in Het Koffiehuis (KHL) in Amsterdam.

Je kunt deze CD bestellen (er zijn er nog een paar) door een mailtje te sturen naar emmelie@zipson.nl en je krijgt ‘m voor € 12,50 (incl. verzendkosten) gesigneerd bij je thuis!

“Het nummer ‘Little Girl Blue’ is de topper van de cd. Zipson heeft het origineel uit 1935, geschreven door Richard Rodgers en Lorenz Hart, volledig in eigen jasje gestoken. Toen dit nummer tijdens de voorstelling Queen of Hearts werd gezongen, kreeg de charmante zangeres al luid applaus. De versie op haar cd is gelukkig net zo sterk als de live versie.”

Laura Hoen, Cultuurbewust.nl, februari 2010

“Ze heeft een stem die je het gevoel geeft dat wat ze zingt, klopt. Een indrukwekkende stem die enkel en alleen de waarheid spreekt.”

Cultuurbewust, 2011

Best of Boem is een cd met daarop de beste nummers uit Emmelie’s eerste kleinkunst voorstelling Boem!
Samen met pianist Alberto Klein Goldewijk, gitarist Bart van Osch en een strijkkwartet heeft Emmelie in de zomer van 2008 Best of Boem! opgenomen. Helaas is deze CD niet meer te bestellen.

“En dan laat Zipson haar grootste gave zien: want boven alles is ze een fantastische zangeres met een geweldig bereik.” Theater Centraal