VERKEERD VERBONDEN (’17 – ’18)

of: de naakte waarheid van Emmelie Zipson

Cliché’s zijn niet voor niets cliché’s: het zijn juist die dingen die we allemaal zó goed kennen dat ze een gegeven zijn, en we aan een paar woorden genoeg hebben om te weten waar het over gaat. En toch – of juist daarom – weet Emmelie Zipson ons in haar nieuwe voorstelling op geestige, kwetsbare en herkenbare wijze mee te nemen in haar zoektocht naar liefde, van de chemische samenstelling van verliefdheid tot de verscheurende pijn van teleurstelling. Hoe de eigenschappen die je eerst geweldig vond ineens grote bronnen van ergernis worden, of hoe je samen kunt ontsporen nadat je hartjes en sterren zag. Vol zelfspot en humor vertelt ze openhartig over haar mislukte relaties, die uiteindelijk tot een allesoverstijgend inzicht leidden: trouw zijn aan wat goed, en wat niet goed voelt – en daarmee de moeilijke beslissing om het droomplaatje los te laten en haar hart te volgen. De voorstelling roept bij ons allemaal de vraag op: hoe trouw zijn we eigenlijk aan onszelf?

Verkeerd Verbonden is de vijfde solo van actrice/zangeres Emmelie Zipson. De pers over eerdere voorstellingen:
“Zipson is gewoon waanzinnig goed.”
“Emmelie Zipson is een vrouw van extremen die een prachtig helder stemgeluid combineert met een goed gevoel voor overdrijving en absurdisme.”
(Het Parool)

“Emmelie spaart zichzelf en de wereld niet, danst de Trojka en zingt het Russisch volkslied staand op haar hoofd en laat zien dat de zoektocht naar jezelf en je wortels er een van ons allemaal is. Nieuw Bloed was één van de verrassingen van het Festival Boulevard in Den Bosch.”
(Castingnieuws)

“Ze heeft een stem die je het gevoel geeft dat wat ze zingt, klopt. Een indrukwekkende stem die enkel en alleen de waarheid spreekt.”
(Cultuurbewust)

Credits
Concept, tekst, zang en spel: Emmelie Zipson
Gitaar, arrangementen, zang: Robin Scherpen
Coaching: Anne-Aafke Sol
Regie: Tonje Langeveld
Webredactie en publiciteitsadviezen: Fay Boyer/Fayst

Met dank aan: Het Talentenhuis, Delft Fringe Festival, Crea theater, Hellingproof

Speellijst (zie Agenda voor ticketinfo)
29 oktober – Crea – preview (alleen genodigden)
19 oktober – try-out – KHL
13 oktober – try-out – Toon
10 juni – try-out – Delft Fringe festival
9 juni – try-out – Delft Fringe festival
7 juni – try-out – Delft Fringe festival
10 maart – try-out – Nieuw Werk Amsterdam
17 januari – try-out – De Haagse Spot

klik hier voor een overzicht van eerdere voorstellingen