Verkeerd Verbonden

of: de naakte waarheid van Emmelie Zipson

‘Wat een respect heb ik voor Emmelie dat ze zo’n mooi stuk heeft weten neer te zetten. Kwetsbaar, ontroerend, hilarisch, herkenbaar maar vooral gevuld met magisch mooie liedjes. Een aanrader, zo eentje waarvan je later spijt krijgt dat je hem niet gezien hebt.’ (Siobhan de Jong) ‘Wat een knappe, stoere en moedige nieuwe voorstelling heb je weer gemaakt! Genoten gisteren van je humor en je prachtige warme zang!’ (Fabienne de Vries) ’Heel fijne voorstelling! De veelzijdigheid van Emmelie komt helemaal aan bod. Een aanrader!’ ‘Krachtig, levendig, grappig, prachtig, ontroerend, openhartig, soulful. Het land rond?’ (Roan en Marijn) ‘Je deelde spiegeltjes uit aan ’t publiek. Want soms ging het over mij, mijn buurvrouw, de man voor mij, de vrouw drie rijen voor mij...’ ‘Wat een kwetsbaarheid, intimiteit en herkenbaarheid in deze voorstelling. Superdeluxe!’ (Roeselien Wekker) ‘Vanaf de eerste noot tot het einde: ge-wel-dig!’ (Jaques)

Cliché’s zijn niet voor niets cliché’s: het zijn juist die dingen die we allemaal zó goed kennen dat ze een gegeven zijn, en we aan een paar woorden genoeg hebben om te weten waar het over gaat. En toch – of juist daarom – weet Emmelie Zipson ons in haar nieuwe voorstelling op geestige, kwetsbare en herkenbare wijze mee te nemen in haar zoektocht naar liefde, van de chemische samenstelling van verliefdheid tot de verscheurende pijn van teleurstelling. Hoe de eigenschappen die je eerst geweldig vond ineens grote bronnen van ergernis worden, of hoe je samen kunt ontsporen nadat je hartjes en sterren zag. Vol zelfspot en humor vertelt ze openhartig over haar mislukte relaties, die uiteindelijk tot een allesoverstijgend inzicht leidden: trouw zijn aan wat goed, en wat niet goed voelt – en daarmee de moeilijke beslissing om het droomplaatje los te laten en haar hart te volgen. De voorstelling roept bij ons allemaal de vraag op: hoe trouw zijn we eigenlijk aan onszelf?

Verkeerd Verbonden is de vijfde solo van actrice/zangeres Emmelie Zipson.

Over gitarist/schrijver/muziek/songwriter Robin Scherpen (28): de afgelopen drie jaar was hij, naast zijn eigen werk, vaste gitarist bij Herman van Veen, met wie hij door Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland toerde. Hij studeerde klassiek gitaar aan het ArtEZ conservatorium waar hij in 2015 zijn masterdiploma behaalde. In de zomer van 2016 bracht hij zijn eerste EP Back To This uit, schreef hij zijn eigen theatervoorstelling Kortzicht en kwam zijn eerste gedichtenbundel Reistijd uit. Momenteel werkt Robin aan zijn eerste album, zijn tweede gedichtenbundel en zijn eerste kinderboek.

Credits
Concept, tekst, zang en spel: Emmelie Zipson
Gitaar, arrangementen, zang: Robin Scherpen
Coaching: Anne-Aafke Sol
Regie: Tonje Langeveld
Webredactie en publiciteitsadviezen: Fay Boyer/Fayst

Met dank aan: Het Talentenhuis, Delft Fringe Festival, Crea theater, Hellingproof

Speellijst 2017 (zie Agenda voor ticketinfo en reserveren)
17 januari – try-out – De Haagse Spot
10 maart – try-out – Nieuw Werk Amsterdam
7 juni – try-out – Delft Fringe festival
9 juni – try-out – Delft Fringe festival
10 juni – try-out – Delft Fringe festival
3 oktober – try-out – Betty Asfalt Complex
13 oktober – try-out – Toon
19 oktober – try-out – De Nieuwe KHL
29 oktober – preview – Crea
10 december – Herman van Veen Arts Center

klik hier voor een overzicht van eerdere voorstellingen